Corlățean, la RFI: Franța a primit o sumă de aproape nouă ori mai mare decât România pentru incluziunea romilor

Franța a primit 4,4 miliarde de euro pentru programele destinate romilor și pentru incluziune socială, în timp ce României i-au fost alocate doar 500 de milioane de euro, în exercițiul bugetar 2007-2013, a declarat, vineri, la RFI Franța, ministrul de Externe, Titus Corlățean.

Ministrul român de Externe a dorit, în cadrul intervenției sale la postul francez, să infirme declarațiile unor politicieni din Hexagon, care arată cu degetul spre sumele mari alocate României de la bugetul european pentru incluziunea romilor, informează Mediafax.

„Este o eroare gravă”, a spus Corlățean, precizând că România și Franța au stabilit un mecanism de cooperare în ceea ce privește incluziunea socială. Totodată, ministrul de Externe a evocat cooperarea bună la nivel polițienesc și juridic dintre cele două țări și a transmis disponibilitatea Bucureștiului de a suplimenta numărul de polițiști în capitala franceză, subliniind însă că infractorii reprezintă doar o minoritate între românii de acolo.

Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a declarat, marți, în Adunarea Națională, răspunzând unei întrebări adresate de Gilbert Collard, că Guvernul consideră că “nu sunt îndeplinite condițiile pentru ca România să se integreze în spațiul Schengen la 1 ianuarie 2014”, relatează postul Europe1.

Problema migrării, în special a membrilor etniei rome, se află în centrul unei polemici dure în Franța, înaintea alegerilor municipale și europene.

Loading

Comments

comments