EXCLUSIV. Un consilier guvernamental aplică „modelul Palada” pe rețeaua profesională LinkedIn

Adrian Mihăilescu, consilier de imagine și comunicare la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni. Foto: LinkedIn

Adrian Mihăilescu, consilier de imagine și comunicare la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni.
Foto: LinkedIn

Recesiunea economică a avut consecințe grave și asupra exprimării unor funcționari guvernamentali. Startul l-a dat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada, care s-a pomenit „executând electric” jurnaliști pe contul său de Facebook, atrăgând protestul Clubului Român de Presă, în urma căruia a fost obligat să își ceară scuze.

Adrian Mihăilescu, consilier guvernamental, actualmente responsabil de comunicare la Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, așadar, un funcționar public ce ar trebui să știe totul despre limbajul diplomatic, a dat de pereți, la rândul său, cu sobrietatea în exprimare specifică funcției. Și a făcut-o nu pe Facebook, rețea de socializare unde limbajul este, în genere, mai liber, ci pe rețeaua profesională LinkedIn.

Dând replica unor comentarii critice, dar exprimate într-un limbaj civilizat, la adresa performanțelor Guvernului Ponta în administrarea economiei naționale, Adrian Mihăilescu a excretat următoarea zicere de PR guvernamental: „Credeam ca aici nu se mananca cacat. M am inselat”. (Notă: ortografia îi aparține tot lui Adrian Mihăilescu, textul este reprodus exact).

După ce un alt comentator i-a atras atenția: „Ati avut o exprimare demna de un diplomat…”, Mihăilescu a revenit cu explicații într-o jalnică tentativă de evitare a scuzelor, argumentând că exprimarea sa ar primi girul scriitorului Horia Roman Patapievici: „Nu sunt diplomat. Sunt Om. Si m am saturat de discutii subiective. Cred ca ar trebui sa nu mai aducem politica intr un spatiu profesional. Suntem Romani nu dusmani. Scuze dar este prea mult. Intamplator STIU cum prietenii de ieri sunt dusmanii de azi si se pregatesc sa se imprieteneasca peste ceva timp. Asa ca… Oricum cuvantul si altele ca ele ar fi acceptate de dl. Patapievici….Sarbatori linistite !!! (comentariile datează din 15 august, când creștinii au comemorat Adormirea Maicii Domnului – n.r.)”.

La cererea adresată, în aceeași zi, Institutului „Eudoxiu Hurmuzachi”, de a ne confirma dacă informațiile din profilul de LinkedIn al lui Adrian Mihăilescu sunt corecte, în sensul că este angajatul Institutului, am primit, azi, un răspuns sec: „Confirmam faptul ca domnul Adrian Mihailescu are calitatea de salariat in cadrul Institutului “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni”. Răspunsul este semnat „Secretariat”, fiind posibil să fi fost redactat chiar de Adrian Mihăilescu, în calitatea sa de consilier de imagine/comunicare.

Tot conform profilului de LinkedIn, Adrian Mihăilescu a fost asistent personal al președintelui Comisiei parlamentare pentru Afaceri Externe între anii 1996 – 2000, persoană de contact pentru Partidul Muncii din Israel pe lângă Guvernul României (1995 – 2004), consilier al președintelui Oracle România (1995 – 2006), asistent personal al ministrului Administrației și Internelor (2006 – 2008), consilier al ministrului Muncii (iunie – decembrie 2012).

Loading

Comments

comments