S-a declanșat Jihadul? Atacuri coordonate ale islamiștilor în mai multe țări. Sute de victime

O mașină ăncărcată cu explozibili, condusă de atacatori sinucigași, a explodat la Bagdad, intrând într-o clădire unde se oficia o înmormântare șiită. Foto: cbc.ca

O mașină ăncărcată cu explozibili, condusă de atacatori sinucigași, a explodat la Bagdad, intrând într-o clădire unde se oficia o înmormântare șiită.
Foto: cbc.ca

Mai multe atacuri extrem de sângeroase ale islamiștilor s-au produs, începând de vineri, în mai multe țări, indicând o coordonare a rețelei Al Qaeda.

Serviciile secrete occidentale se așteptau la un val de atacuri teroriste în jurul date de 11 septembrie, teroriștii vizând aniversarea a 12 ani de la atentatele din SUA. Se pare că Al Qaeda a așteptat ca, mai întâi, nivelul de securitate să scadă. Pe de altă parte, au fost lovite ținte mai facile, din țări cu populație preponderent musulmană (cu excepția Kenyei, unde peste 80% sunt creștini, majoritatea de rit protestant).

În Yemen, cel puțin 38 de militari au fost uciși în urma unui atac masiv al organizației teroriste.

Ieri,peste 70 de persoane și-au pierdut viața la Bagdad, în urma unor atacuri sinucigașe, care i-au vizat pe musulmanii șiiți adunați la o înmormântare…

Tot ieri, cel puțin 39 de persoane și-au pierdut viața, la Nairobi (Kenya), în urma unui atac al islamiștilor somalezi asupra unui mall. RT anunță bilanțul de la ora 12 (ora României): 59 de morți. Numărul atacatorilor este estimat la 10-15.

În urmă cu doar câteva ore, peste 55 de persoane au fost ucise în urma exploziei unei mașini încărcată cu explozibil, care a intrat într-o biserică veche din Pashawar, Pakistan.

 

N.r.: articolul a fost editat, pe măsura apariției informațiilor de ultimă oră.

Loading

Comments

comments