Rude ale președintelui Kenyei au fost ucise în atentatul de la Nairobi. Forțe speciale israeliene s-au alăturat forțelor militare kenyene

Uhuru Kenyatta, președintele Kenyei. Foto: theguardian.com

Uhuru Kenyatta, președintele Kenyei.
Foto: theguardian.com

UPDATE (3) Un oficial al forțelor de securitate kenyene a declarat că forțe militare israeliene au intrat în mall-ul din centrul capitalei, Nairobi, unde militanții somalezi au ucis mai multe zeci de persoane iar un număr necunoscut de oameni sunt ținuți ostatici, relatează PressTV.

Israelienii s-au alăturat militarilor kenyeni în efortul de a opri asediul mortal din mall. Trupele locale susținute de cele israeliene se luptă cu atacatorii din mall-ul care țin ostatice un număr necunoscut de persoane.

Președintele kenyan, Uhuru Kenyatta, a declarat duminică că nepotul său și logodnica acestuia se numără printre cele 59 de persoane ucise în atacul lansat sâmbătă și aflat încă în desfășurare, într-un centru comercial din Nairobi.

 

UPDATE (2) RT anunță bilanțul de la ora 12 (ora României): 59 de morți. Numărul atacatorilor este estimat la 10-15. BBC anunță 175 de răniți.

UPDATE

nairobi al jazeeraCriza de la Nairobi nu s-a terminat. Teroriștii s-au baricadat în Mall cu ostatici

Autoritățile kenyene au anunțat capturarea unuia dintre atacatori și izolarea altora, informează Al Jazeera.

Cu toate acestea, situația este, în continuare, extrem de tensionată și dramatică la fața locului, cu teroriștii islamiști având ostatici pe care amenință să îi ucidă, în cazul unui atac al forțelor de ordine.

Autoritățile au anunțat, însă, că nu vor negocia cu teroriștii, așteptând ca aceștia să se predea.

Se pare că în Mall semai află și persoane decedate (și care nu au fost incluse în bilanțul oficial), ale căror trupuri nu au putut scoase, fiindcă se află în zonele controlate de teroriști.

 

 

Încă nouă persoane și-au pierdut viața în urma atacului armat asupra unui mall din Nairobi, bilanțul ajungând la 39 de morți și 150 de răniți, după cum a anunțat președintele Kenyei, într-o alocuțiune televizată, citată de NBCnews.

„Am pierdut rude foarte apropiate”, a mărturisit șeful statului african. Acesta a afirmat că națiunea sa nu va ceda în fața atacurilor teroriste: „Le-am făcut față celor dinainte, vom trece și peste această tragedie. Teroriștii nu vor reuși în misiunea lor de a ne descuraja, de a ne diviza”, a declarat Uhuru Kenyatta.

În atentat au fost uciși doi cetățeni francezi, doi canadieni -inclusiv un diplomat- *, iar câțiva britanici și americani se numără printre răniți. Nu există, la această oră, informații despre cetățenii români aflați la Nairobi.

* Informație adăugată ulterior

Citește și:

VIDEO. Centru comercial din Nairobi, capitala Kenyei, luat cu asalt de islamiști. Bilanțul provizoriu: 30 de morți

Loading

Comments

comments