Rușii nu mai așteaptă nici referendumul din Crimeea și fură companiile ucrainiene

RUSSIA-HISTORY-WWII-PARADEAutoritățile de la Simferopol anunță că, în zilele următoare, vor „prelua” proprietatea companiilor de stat ucrainiene de pe teritoriul Crimeeii, informează Reuters.  Vicepremierul republicii separatiste, Rustam Temirgaliev, a declarat, într-o conferință de presă transmisă de televiziunile din Rusia, că se pregătește „transferul” mai multor companii ucrainiene, între care cea de electricitate și cea de căi ferate.

Săptămâna trecută, joi, Parlamentul pro-rus din Crimeea a votat, în unanimitate, alipirea republicii la Rusia și a stabilit organizarea unui referendum pe data de 16 martie în scopul confirmării acestei decizii. A doua zi, Kremlinul a anunțat că va „respecta” rezultatul referendumului.

Buletinul de vot la referendum va conține doar două variante: 1. Alipirea la Rusia și 2. Declararea independenței față de Ucraina.

Autoritățile de la Simferopol, care s-au instaurat după răsturnarea regimului Ianukovici, anunțaseră, inițial, un referendum pentru secesiune pe data de 25 mai. Ulterior, data referendumului a fost decalată pe 30 martie, dar și această dată a fost considerată prea îndepărtată de nerăbdătorul președinte rus Vladimir Putin, prea-dornic să-și treacă în biografie cucerirea de noi teritorii pentru „Măreața Rusie”.

 

Loading

Comments

comments