„Referendumul” din Crimeea nu va avea opțiunea de a rămâne în Ucraina

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Buletinul de vot la referendumul organizat de autoritățile separatiste de la Simferopol, în scopul confirmării unirii cu „Rusia mamă”, nu are opțiunea unui răspuns negativ la chestiunea separării de Ucraina, care este considerată tranșată!

Kiev Post prezintă buletinul de vot, care are două opțiuni: 1. Aderare imediată la Rusia; 2. Declararea independenței de Ucraina.

Președintele Ucrainei, Alexander Turcinov a declarat referendumul din 16 martie ilegal și neconstituțional, dar autoritățile de la Simferopol, înscăunate la 27 februarie, nu recunosc noua putere de la Kiev, cum nu o recunoaște nici Moscova, care, în schimb, recunoaște legitimitatea guvernării din capitala Crimeeii.

Buletinul de vot este redactat în trei limbi: rusă, ucrainiană și tătărească, conținând avertismentul că marcarea ambelor opțiuni va conduce la invalidarea acestuia.

Conform recensământului din anul 2001, Crimeea are o populație puțin mai mare de 2 milioane de locuitori. 58% dintre aceștia sunt ruși, 24% ucrainieni și 12% tătari.

Joi, Parlamentul pro-rus din Crimeea a votat, în unanimitate, alipirea republicii la Rusia și a stabilit organizarea unui referendum pe data de 16 martie în scopul confirmării acestei decizii. A doua zi, Kremlinul a anunțat că va „respecta” rezultatul referendumului.

Autoritățile de la Simferopol, care s-au instaurat după răsturnarea regimului Ianukovici, anunțaseră, inițial, un referendum pentru secesiune pe data de 25 mai. Ulterior, data referendumului a fost decalată pe 30 martie.

Loading

Comments

comments