VIDEO. Centru comercial din Nairobi, capitala Kenyei, luat cu asalt de islamiști. Bilanțul provizoriu: 30 de morți

Foto: theaustralian.com.au

Foto: theaustralian.com.au

Un centru comercial din Nairobi, capitala statului african Kenya, a fost luat cu asalt, azi, în jurul orei 14 (ora României), de indivizi înarmați, care au deschis focul asupra clienților și vânzătorilor, ucigând cel puțin 30 de persoane și rănind alte câteva zeci, informează Mediafax. Printre răniți se află și cetățeni americani.

Atentatul a fost revendicat, la scurt timp, de luptătorii islamiști Shebab, care au legături cu Al-Qaida. Aceștia au postat următorul mesaj prin intermediul rețelei de socializare Twitter: „Mujahedinii au pătruns astăzi în jurul prânzului în WestgateEi au ucis peste 100 de necredincioși kenyeni și bătălia continuă”, afirmă islamiștii.

Situat în apropierea sediului local al Națiunilor Unite, acest centru comercial este citat periodic de companiile de securitate ca posibilă țintă a grupărilor ce au legături cu Al-Qaida, precum insurgenții somalezi shebab, care au amenințat deseori că vor desfășura atacuri pe teritoriul kenian din cauza susținerii militare acordate de Nairobi guvernului somalez.

Loading

Comments

comments