Ponta, arogant: Nu mi-am schimbat poziția față de gazele de șist și îi susțin pe jandarmi. Nu a fost violență

ACADEMIA ROMANA - DEZBATERE PUBLICA - DEZVOLTARE, REGIONALIZARE, DEZCENTRALIZAREPremierul Ponta a fost întrebat azi, de jurnaliști, dacă protestul de la Pungești i-a schimbat în vreun fel poziția față de explorarea și exploatarea gazelor de șist. Răspunsul a fost sec și net: „Nu mi-am schimbat poziția absolut deloc, cred că pentru România este foarte important să fie independentă energetic și cred că este un obiectiv strategic pentru România să nu mai importăm gaze, ci să le producem noi. E simplu și asta cred în continuare”. Primul ministru a adăugat că „Cinci ani se explorează, nu are nicio legătură cu niciun fel de problemă de mediu”, a spus Ponta.

Dacă până în acest punct al declarațiilor pe subiect premierul a păstrat o atitudinde firească, fiind dreptul său de cetățean și de om politic de a avea și susține o opinie, în continuare minciuna și aroganța au ieșit la suprafață.

Mai întâi, a precizat totodată că a discutat cu ministrul de Interne despre protestele de la Pungești și că „nu a folosit nimeni nicio violență”.

Jurnaliștii i-au atras atenția că, pe imaginile înregistrate se văd jandarmi care îi iau pe sus pe unii dintre protestari și îi aruncă în șanțuri. La asta, replica a fost: „Exagerați”.

„Este vorba de o proprietate publică care trebuie totdeauna… Putem atunci să blocăm toată țara. Am înțeles cât timp lucrurile nu blochează circulația, nu se blochează drumuri naționale, e în regulă, dar după aia ce facem? E anarhie. Deci, eu îi susțin pe jandarmi, m-au informat și cred că, în conformitate cu legea, trebuie să acționeze”, a spus Ponta.

Aproximativ 500 de persoane din comuna Pungești, județul Vaslui, au protestat, miercuri, în perimetrul unde compania Chevron ar urma să amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de șist. În urma intervenției forțelor de ordine, cinci localnici au leșinat, fiind transportați la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Citește și:

Chevron suspendă operațiunile de la Pungești

La Pungești, protestele anti-Chevron s-au soldat cu cinci spitalizări. La Universitate, jandarmii sunt acuzați de omor

Loading

Comments

comments