Chevron suspendă operațiunile de la Pungești

occcupy chevronPotrivit unui comunicat transmis, joi, de reprezentanții Chevron și prezentat de Mediafax, compania americană suspendă activitatea privind explorarea gazelor de șist în localitatea vasluiană Siliștea, comuna Pungești, în urma protestelor din ultimele zile. „Prioritatea este să desfășurăm activități într-un mod sigur și responsabil față de mediul înconjurător în conformitate cu acordurile de mediu pe baza cărora operăm. Chevron își reiterează angajamentul de a avea relații constructive și pozitive cu comunitățile unde își desfășoară activitatea”, se arată în comunicatul citat. Documentul nu precizează pe ce perioadă este valabilă suspendarea.

În cursul dimineții de joi, societatea angajată de Chevron pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie amplasată sonda de explorare a gazelor de șist și-a retras din zonă cele două utilaje – un excavator și un buldozer -, în huiduielile manifestanților.

Peste o sută de persoane din Siliștea (Vaslui) au protestat și azi, pentru a patra zi consecutiv, în perimetrul unde Chevron ar urma să amplaseze o sondă de explorare a gazelor de șist, scrie Mediafax.

Mircea Olaru, comandantul Jandarmeriei, a contrazis ceea ce s-a văzut, ieri, foarte clar, pe posturile de televiziune, afirmând că trupele din subordinea sa nu au intervenit în forță la Pungești. Persoanele spitalizate ar fi sărit, în mod voluntar, într-un șanț cu apă, susține oficialul.

 

Loading

Comments

comments