Pompierii militari se luptă de șase zile cu incendiul din Munții Pietrosul Rodnei

incendiu-48

Pompierii militari au reluat, duminică, operațiunile de stingere a focului izbucnit în urmă cu șase zile pe versantul Toroioaga (1.500 metri altitudine) din Munții Pietrosul Rodnei.

Din primele estimări ale autorităților, focul a distrus peste 200 de hectare de pădure, în mare parte rășinoase.

Duminică dimineață, potrivit dispeceratului ISU Maramureș, au urcat din nou pe munte aproape 400 de persoane dintre 200 de pompieri din județele Maramureș, Suceava, Bistrița Năsăud, Satu Mare și Cluj, sprijiniți de circa 100 de jandarmi și 100 de pădurari și localnici.

Precipitațiile sub formă de ploaie din noaptea de sâmbătă spre duminică au localizat o parte a incendiului. Echipele de intervenție vor lucra la stingerea focarelor existente. Intervenția este dificilă din cauza faptului că ard până și rădăcinile copacilor.

Intervenția pompierilor și a echipelor de voluntari este sprijinită de două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne.

Începând de sâmbătă, întreaga misiune a fost preluată sub comanda șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, colonel Ion Burlui.

Incendiul a fost deja localizat, urmând ca acesta sa fie stins. Urmează ca odată cu stingerea totală a incendiului, reprezentanții Direcției Silvice Maramureș să estimeze cu exactitate suprafața afectată de flăcări.

Citește și:

Pompierii militari se luptă de trei zile să stingă un incendiu de pădure în Munții Pietrosul Rodnei

Loading

Comments

comments