Pompierii militari se luptă de trei zile să stingă un incendiu de pădure în Munții Pietrosul Rodnei

incendiu

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș încearcă de trei zile să stingă un incendiu izbucnit pe vârful Toroioaga din Munții Pietrosul Rodnei care afectează 12 hectare de pădure.

Purtătorul de cuvânt al ISU Maramureș, lt. Dorina Păcurar, a declarat vineri, că 84 de pompieri de la toate subunitățile din județ, împreună cu 50 de silvicultori și zece voluntari din oraș acționează pentru localizarea și lichidarea incendiului din zona vârfului Toroioaga, la o altitudine de circa 1.500 de metri.

“După ultimele estimări, o suprafață de circa 12 hectare este cuprinsă de flăcări”, a spus Dorina Păcurar.

Forțelor de la sol li se va alătura vineri după-amiază și un elicopter al Inspectoratului General de Aviație al MAI, care va efectua misiuni de stingere în zonă.

Coordonarea operațiunilor la fața locului este asigurată de Pamfil Bercean, subprefectul județului, și col. Ion Pop, inspectorul șef al ISU Maramureș. La intervenție participă și lt.col. Ioniță Sîrb, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Maramureș, alături de reprezentanți ai autorităților locale, care s-au implicat în mod deosebit în misiunile de stingere a incendiului.

Cadrele Detașamentului de Pompieri “Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare și cele de la Pichetul de Pompieri Târgu Lăpuș s-au deplasat la Borșa cu sprijinul Consiliului Județean Maramureș, care a pus la dispoziție un microbuz al Ansamblului Folcloric Național “Transilvania” și unul de la Aeroportul Internațional Baia Mare. Lucrătorii Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației și cei ai Secției de Pompieri Vișeu de Sus s-au deplasat în zonă cu autocamioanele din dotare.

Pompierii Gărzii Nr. 2 de Intervenție Borșa mai acționau vineri după-amiază la stingerea unui alt incendiu de pădure, semnalat în apropiere de Vârful Țibău, la circa 60 de kilometri de oraș. Un echipaj al subunității a intervenit la stingerea flăcărilor care au afectat până acum circa patru hectare de teren.

Președintele CJ Maramureș, Zamfir Ciceu, a declarat că pompierii militari sunt sprijini de voluntari.

“S-au angrenat zeci de oameni, printre care mulți voluntari, în scopul localizării și lichidării incendiului. Accesul este foarte dificil în zonă, de aceea a fost nevoie de suplimentarea forțelor. Azi, Consiliul Județean Maramureș a pus la dispoziție două microbuze pompierilor militari pentru deplasarea la Borșa a unor cadre de la Detașamentul de Pompieri din Baia Mare și de la Pichetul de Pompieri din orașul Târgu Lăpuș”, a afirmat Zamfir Ciceu. (Agerpres)

Loading

Comments

comments