Palmares impresionant al României în cele 54 de ediții ale Olimpiadelor de Matematică

Foto: presaonline.ro

Foto: presaonline.ro

Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internaționale de Matematică a încredințat României organizarea ediției din anul 2018 a celei mai prestigioase competiții pentru elevi din domeniul științelor matematice. Va fi pentru a șasea oară când țara noastră va organiza acest concurs, după edițiile din anii 1959 (Brașov), 1960 (Sinaia), 1969, 1978 și 1999 (toate trei, la București), informează Ministerul Educației.

România se numără printre fondatorii competiției, alături de Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, fosta Republica Democrată Germană, Ungaria și fosta URSS. Țara noastră a găzduit, în 1959, prima ediție a Olimpiadei. România și Bulgaria sunt singurele țări care au participat la toate cele 54 de ediții ale olimpiadei.

Palmaresul participării țării noastre la Olimpiada Internațională de Matematică este impresionant: 269 de medalii (73 de medalii de aur, 124 de medalii de argint, 96 de medalii de bronz și 3 mențiuni).

La a 54-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată în perioada 18-27 iulie, în Columbia, elevii români au cucerit șase medalii (trei medalii de argint și trei de bronz).

Citește și

Olimpicii români au făcut furori și în Rusia: 9 medalii de aur, la toate disciplinele din concurs

Elevii români au câștigat cinci medalii și locul I în Europa la Olimpiada Internațională de Fizică

Loading

Comments

comments