Șase medalii la Olimpiada internațională de matematică pentru România. Au participat elevi din 103 țări

olimpici mateToți cei șase elevi cu care România a participat la ediția din anul acesta a Olimpiadei Internaționale de Matematică au reușit să se claseze pe podium.

„Elevii români au cucerit șase medalii (trei medalii de argint și trei de bronz) la a 54-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică, desfășurată în perioada 18-27 iulie, în localitatea columbiană Santa Marta”, informează Ministerul Educației.
„Multiplu medaliat la concursurile regionale și internaționale de matematică, Omer Cerrahoglu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Baia Mare) și-a trecut în palmares o medalie de argint. Este a cincea distincție obținută de olimpicul băimărean în această prestigioasă competiție, el fiind medaliat la fiecare participare din 2009 încoace (două medalii de aur și trei de argint). Ceilalți doi laureați cu argint sunt Ștefan Spătaru (medalie de bronz la precedenta ediție) și Marius-Ioan Bocanu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internațional de Informatică din București.
Medaliile de bronz au fost obținute de Ștefan-Cosmin Gramatovici (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vianu” din București), respectiv Hai Tran Bah și Andrei-Viorel Bud, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din Capitală. Menționăm că Ștefan Spătaru, Marius-Ioan Bocanu si Andrei-Viorel Bud au făcut primii pași spre performanța în matematică în Alexandria, Pitești și Negresti-Oaș, orașele lor natale, îndreptându-se ulterior spre excelență ca bursieri ai Liceului Internațional de Informatică.
Ediția din acest an a Olimpiadei Internaționale de Matematică a reunit 547 de participanți din 103 țări”, se spune în comunicatul MEN.

Loading

Comments

comments