Jimmy Carter și-a manifestat susținerea față de dezvăluirea programului PRISM de către Edward Snowden

Jimmy Carter

Jimmy Carter

Jimmy Carter, fost președinte american între anii 1977–1981, și-a manifestat susținerea față de Edward Snowden declarând că invadarea intimității de către NSA a mers prea departe și a dus la restricționarea drepturilor civile.

Carter, care se afla la un eveniment cu ușile închise a Atlantik Brucke din Atlanta, a criticat serviciile secrete americane și a spus că denunțarea programul PRISM de către Snowden este “benefic” pentru americani.

“America nu are o democrație funcțională în acest moment” a spus fostul președinte american care este citat de Der Spiegel. Cu toate că planează anumite îndoieli asupra veridicității sursei de informare a publicației germane poziția critică a lui Carter față de metodele NSA nu este un lucru nou. Luna trecută fostul președinte a declarat pentru CNN că “invadarea drepturilor omului și încălcarea intimității americanilor a mers mult prea departe iar secretomania serviciilor secrete a devenit excesivă”.

Anul trecut Carter a avertizat într-un interviu acordat The New York Times că America își va pierde autoritatea morală dacă se va continua încălcarea drepturilor civile ale propriilor cetățeni.

Citește și:

EXCLUSIV. Edward Snowden: Am documente care atestă că Vaticanul încă este conexat cu familia Rothschild

EXCLUSIV. NSA i-a hacker-it laptopul lui Edward Snowden, ștergându-i date personale!

Loading

Comments

comments