EXCLUSIV. O femeie din Brașov a câștigat 1,3 milioane la Bingo, dar nu poate încasa banii

bilet 1 bingo romania castigatorO dramă aproape incredibilă s-a petrecut la Brașov. Elena, o pensionară de 66 de ani, a câștigat la ediția concursului Bingo România din 2 februarie, difuzat de Kanal D, peste 1,3 milioane de lei, cu biletul din imagine, achiziționat cu 3,2 lei.

 

Fiindcă soțul ei are probleme de sănătate, femeia nu a urmărit concursul la televizor și nu a știut că a prins chiar potul cel mare. Trăia cu speranța că va fi sunată, să i se acorde un premiu în direct. Luni, 10 februarie, s-a prezentat la agentul Bingo România cu biletul, pentru a-l verifica. Era să facă infarct, trecând de la extaz, la agonie. „Doamnă, ați câștigat premiul cel mare, de 13 miliarde (în bani vechi – n.r.)!”, a fost prima informație. „Dar problema e că ați venit prea târziu, biletul nu mai e valabil!”, a venit urmarea, ca în bancurile cu o veste bună și una rea.

Conform unei precizări scrisă cu litere foarte mici, pe spatele biletului, articolul 49 al Regulamentului de concurs Bingo România prevede că premiul trebuie revendicat în termen de 7 zile calendaristice de la extragere (validare). Elena și-a revendicat premiul în ziua a opta.

Elena și-a revendicat, totuși, premiul, în scris. Și-a contactat rudele apropiate, care au încercat să o ajute cum s-au priceput. Au fost consultați avocați, iar aceștia au opinat că există unele șanse de a forța cu succes achitarea premiului, în Justiție. Elena nu are, însă, resursele necesare pentru un proces de asemenea anvergură – doar taxa judiciară ar costa-o peste 130.000 de lei, la care s-ar adăuga onorariul avocatului.

Pe de altă parte, administratorii concursului, adică cei de la Advanced Bingo System SRL, au promovat biletul câștigător, pe site-ul concursului, inclusiv pe data de 11 februarie – a noua zi de la extragere, când deja se știa că premiul fusese revendicat tardiv.

Mesajul anunțului Bingo România sună așa: „Avem încă un MILIONAR! Peste 1.300.000 lei ajung la Brașov!”. Imaginea pe care o prezentăm alături este o captură de ecran pe care am realizat-o marți, 11 februarie, la ora 12.06.

Cum Bingo România refuză, în aceste condiții, achitarea premiului, este vorba de publicitate mincinoasă (contravenție) și posibilă fraudă fiscală (infracțiune).

Amintim că la finalul anului 2013, “Advanced Bingo System” SRL Ciofliceni, organizatorul jocului “Bingo România”, înregistra obligații restante la bugetele de stat în valoare de 1,68 milioane lei, din care 339.000 lei (3,39 miliarde lei vechi) reprezintă evaziune fiscală prin stopaj la sursă.

Bingo România nu a răspuns solicitării Select News de a explica datoriile cumulate și de a preciza dacă premiile „acordate” au fost și achitate.

Dacă sunteți câștigător al unui joc Bingo și nu ați încasat în termen premiul, vă rugăm să ne scrieți la adresa selectnews.ro@gmail.com.

Citiți și:

Bingo România – evaziune și datorii la stat de 1,7 milioane lei

Loading

Comments

comments