EXCLUSIV. Europarlamentarul Sebastian Bodu, fost șef ANAF, despre efectele reducerii TVA la pâine: Guvernul stimulează evaziunea la alcool și omoară comercianții de bijuterii. Pâinea nu se va ieftini

This post is also available in: Engleză

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu, fost șef ANAF, critică măsurile anunțate ieri, de Guvernul Ponta, privind reducerea TVA la pâine și introducerea unor accize doi (la bijuterii, aur și alte metale prețioase) sau majorarea celor existente (la alcool și mașini scumpe), începând cu data de 1 septembrie 2013.

Bodu declară, pentru Select News, că aceste modificări „O să omoare comercianții de bijuterii. Va crește evaziunea la alcool, iar prețul la pâine nu va scădea, din cauză că 80% dintre producători și comercianți vând la negru și vor continua să vândă la negru, în pofida parteneriatului anunțat de guvern cu asociațiile din domeniu. Ceilalți 20% vor ține în continuare de preț, ca să reziste concurenței celor care vând la negru. Diferența de TVA se va duce în marja de profit”.

Aflat în dezacord cu actuala clasă politică, implicit cu democrat-liberalii și formațiunile desprinse din PDL sau asociate formațiunii, Sebastian Bodu a anunțat, la începutul anului, că se retrage din prim-planul scenei publice, la încheierea mandatului și se dedică profesiei sale, de avocat specializat în dreptul comercial.

Loading

Comments

comments