Este lege: câinii fără stăpân vor fi eutanasiați după două săptămâni de la capturare

Foto: rares-manescu.ro

Foto: rares-manescu.ro

Legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptați sau revendicați în 14 zile de când ajung în adăposturi a trecut de votul final al Camerei Deputaților, forul decizional în privința acestui proiect, informează Mediafax. Proiectul a fost adoptat cu 266 de voturi “pentru”, 23 de voturi “împotrivă” și 20 de abțineri.

Practic, în aceste condiții, referendumul anunțat de Primăria Capitalei, pentru data de 6 octombrie, nu-și mai are obiectul – autoritățile locale vor fi obligate să aplice legea.

Mai este necesară doar promulgarea legii, de către președintele Traian Băsescu. Dacă e să considerăm opiniile exprimate de acesta, anterior, promulgarea ar trebui să se facă rapid. Iar apoi, legea va fi publicată în Monitorul Oficial, dacă nu va exista o sesizare de neconstituționalitate din partea unei autorități care are abilitarea să sesizeze CCR în cadrul controlului dinaintea promulgării.

Este posibil ca legea să fie în vigoare chiar înainta datei de 6 octombrie.

 

Citește și:

Câinii care stau în haite sunt ACUM prinși și eutanasiați de ASPA. În cât timp pot fi eliminați toți maidanezii din București

Loading

Comments

comments