Câinii care stau în haite sunt ACUM prinși și eutanasiați de ASPA. În cât timp pot fi eliminați toți maidanezii din București

Foto: rares-manescu.ro

Foto: rares-manescu.ro

Dacă se va opta pentru eutanasiere, câinii din București ar putea fi adunați în 12-18 luni, a declarat, vineri, Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor din subordinea Primăriei Capitalei (ASPA), precizând că, până la referendum, toți câinii potențial agresivi vor fi eutanasiați, informează Mediafax.

Întrebat cum se va face diferența între un câine agresiv și alți câini adunați de pe străzi, Băncescu a spus că în special câinii care stau în haite sunt considerați agresivi, aceștia urmând să fie, cu prioritate, eutanasiați.

„Nu există nicio lege care să ne sprijine cu privire la eutanasiere. O facem pe propria răspundere. O să urmeze plângeri penale, însă sper că până atunci să se modifice cadrul legal”, a mai spus Răzvan Băncescu.

Municipalitatea va organiza în 6 octombrie referendum local, bucureștenii fiind chemați să se pronunțe prin “da” sau “nu” la următoare întrebare: “Sunteți de acord cu eutanasierea câinilor fără deținător capturați pe domeniul public al Municipiului București și neadoptați în termenul prevăzut de lege? Da sau nu?”.

În București există aproximativ 64.000 de câini fără stăpân.

Peste 200 de persoane au participat vineri seară, în Piața Romană din București, la protestul “anti-maidanezi”, cerând rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, dar și demisia primarului general Sorin Oprescu, informează Mediafax.

Participanții – de la copii de câțiva ani, veniți cu părinții, la pensionari – s-au adunat începând cu ora 19.00, pe trotuarul din zona Coloanelor, unde a fost așezată o fotografie a lui Ionuț Anghel – copilul de patru ani sfâșiat de câini -, lângă care au fost puse lumânări, candele și flori.

Printre ei s-au numărat și părinții lui Ionuț, mama acestuia declarând că au venit din respect pentru cei care au organizat această acțiune și care s-au gândit, astfel, și la copilul lor.

Loading

Comments

comments