Dovada că Snowden e tot la Moscova

Azi, Edward Snowden, informaticianul acuzat de spionaj și trădare de Guvernul SUA, pentru dezvăluiri legate de interceptarea globală a comunicațiilor (PRISM) a susținut o conferință pe Aeroportul Șeremetievo din Moscova, în fața reprezentanților unor organizații nonguvernamentale pentru protecția drepturilor omului.

O filmare din timpul conferinței a fost difuzată de un post de televiziune și poate fi vizionată AICI.

Este prima dovadă a faptului că Edward Snowden nu a părăsit Rusia la bordul aeronavei prețedintelui Boliviei, Evo Morales.

Zvonul că Snowden ar fi fost în avionul care îl transporta pe Morales de la Moscova, spre La Paz a condus la sechestrarea, timp de peste nouă ore, a președintelui Bolivian și a suitei sale, la Viena. Autoritățile austriece și spaniole au forțat obținerea unui acord de percheziție a aeronavei, dar bolivienii au rămas fermi pe poziție și avionul a decolat fără a se stabili, cu certitudine, dacă Snowden era sau nu în el.

Țările latino-americane au condamnat aspru incidentul, iar Venezuela, Nicaragua, Bolivia și Ecuadorul și-au anunțat disponibilitatea de a-i oferi azil politic refugiatului american.

 

Citește și:

Două state latinoamericane îi oferă azil politic lui Edward Snowden

 

Loading

Comments

comments