Europarlamentarul PSD Corina Crețu și fostul număr 2 în SUA Colin Powell au avut o relație amoroasă timp de mai mulți ani

Europarlamentarul PSD Corina Crețu, vice-președinte al Alianței Progresiștilor și Social Democraților din Parlamentul European, a avut o relație amoroasă  timp de mai mulți ani cu Colin Powell, fost secretar de stat (ministru de externe) al SUA în timpul administrației Bush (2001 – 2005) și fost comandant suprem al Armatei SUA (1989) respectiv șef al Marelui Stat Major (1989 – 1993).

Când probele au început să devină publice, Powell și Crețu au încercat să mușamalizeze totul. A fost prea târziu. Un hacker care le-a spart conturile de email a fost, mereu, cu un pas în fața lor. Este uimitor cum doi oameni care au ocupat / ocupă poziții atât de înalte în stat sunt atât de vulnerabili la atacuri cibernetice și nu știu să se protejeze nici fiind avertizați.

o-CORINA-POWELL-570Un alt fapt uimitor este cum un personaj care ocupă o funcție atât de înaltă în ierarhia europeană are grave carențe de exprimare în limba engleză, după cum o arată corespondența pe care o atașăm.

Acestea sunt motivele pentru care abordăm subiectul de față, care interferează cu zona presei tabloide.

Laura Bush, Corina Crețu și Colin Powell la București, în anul 2002. Foto: The Smoking Gun

Laura Bush, Corina Crețu și Colin Powell la București, în anul 2002.
Foto: The Smoking Gun

Powell și Corina Crețu s-au cunoscut la București, în anul 2002, când George Bush a vizitat România, însoțit de șeful diplomației americane. La vremea respectivă, Corina Crețu era consilier al președintelui Ion Iliescu. În următorii doi-trei ani, cei doi s-au văzut de mai multe ori, profitând de orice ocazie pentru realizarea unor contacte… diplomatice. După ce Powell și-a încheiat cariera diplomatică, contactele s-au rărit, dar legăturile par să fi rămas strânse, până în anul 2010, când ex-generalul a încercat să pună punct relației. Corina Crețu, în schimb, nu s-a împăcat mult timp cu ideea. Chiar și când era implicată profund în relația sa cu omul de afaceri Ovidiu Rogoz, care a divorțat pentru a-i deveni soț la sfârșitul anului trecut, Corina Crețu plângea, nefericită, fiindcă Powell o ignora.

Între cei doi există o diferență de vârstă considerabilă, de 32 de ani, Colin Powell având, acum, 76 de ani, iar Corina Crețu 44 de ani.

Într-o scrisoare de admitere adresată publicației The Smoking Gun,

Scrisoarea lui Colin Powell, prin care admite relația cu Corina Crețu.  Sursa: The Smoking Gun

Scrisoarea lui Colin Powell, prin care admite relația cu Corina Crețu.
Sursa: The Smoking Gun

Colin Powell susține că relația a fost exclusiv platonică, fără să se ajungă la contact sexual. Recunoașterea survine după ce corespondența sa intimă cu Corina Crețu a ajuns publică, conturile de email ale celor doi amorezi fiind sparte de hackerul Guccifer. cretu1 cretu2 cretu3 cretu4 cretu5 cretu6 cretu7Corespondența conține atât fotografii cu doamna Crețu în costum de baie, cât și mesaje în care ea îl numește pe Powell „dragostea vieții mele” și îi aduce aminte cum îi cerea să se întindă, goală, pe canapea.

Anterior, Guccifer a reușit să spargă, între altele, un cont de email al fostului președinte George W. Bush, de unde a cules adresele de poștă electronică ale celor cu care acesta corespondase – printre care se număra, evident, Colin Powell. De la acesta din urmă, a ajuns la Corina Crețu.

Alertat de primele postări, Powell a încercat să o avertizeze pe Corina Crețu, rugând-o să șteargă toată corespondența care proba existența relației lor. Europarlamentarul român i-a răspuns speriată de modul în care o zugrăvesc emailurile ei din anii 2010-2012, când relația celor doi se răcise: „Arăt ca o femeie nebună, care ți-am tot scris ca un autist”. cretu 5 cretu 11 cretu 12 cretu 13 cretu 14 BABE hehehe cretu 14 cretu 15 cretu 16 cretu 17 cretu 18Într-adevăr, corespondența din perioada respectivă este net diferită de cea din anii anteriori și din ultimele săptămâni. Corina Crețu nu reușește să se împace cu ideea că „i s-au dat papucii” și îi face când reproșuri, când rugăminți lui Powell, care sărbătorește 50 de ani de căsnicie. Corina Crețu mărturisește că plânge necontrolat, ca o adolescentă. Scrisul ei, care nu excelează niciodată în corectitudine, a fost efectiv haotic în perioada respectivă, ca și când autorul ar fi fost sub influența unor narcotice sau a alcoolului.

Guciffer a postat corespondența dintre Powell și Crețu atât pe un site specializat în dezvăluiri de documente secrete, dar și pe Google Drive. Ulterior, a spart contul de Facebook al unui general prieten cu Colin Powell și a postat, în numele acestuia, mesaje ironice pe pagina lui Powell (unde acesta are 87.000 de persoane care îi urmăresc activitatea), dând link-ul către fișierul din Google Drive. Personalul de specialitate care se ocupă de pagina lui Powell a reușit să șteargă mesajele respective, dar contul de Facebook piratat a rămas activ, ca și postările respective, fiindcă prietenul general al lui Powell nu a putut fi contactat nici de acesta, nici de jurnaliști.

Culmea, în aceste condiții, hackerul a mai postat, joi, un mesaj pe contul de Facebook respectiv, cu un nou link către Google Drive, ce conține email-uri „proaspăt piratate”, de pe un al doilea cont de email (de Yahoo) al Corinei Crețu. În acest fel, a ieșit la suprafață și tentativa nereușită de mușamalizare a afacerii de către cei doi politicieni.

Loading

Comments

comments