Copilul lui Adrian Iovan și familia studentei decedate în accidentul aviatic ar urma să primească 41.000 de euro de la asigurator

Avionul Școlii Superioare de Aviație Civilă implicat în accidentul din Apuseni este asigurat la Omniasig, iar polița emisă acoperă riscul de deces sau invaliditate totală permanentă în cazul piloților și pasagerilor până la suma totală de 287.500 euro, potrivit datelor obținute de MEDIAFAX. Suma se împarte la numărul persoanelor prezente la bordul aeronavei la momentul accidentului.
Polița a fost încheiată pentru perioada 13 mai 2013-12 mai 2014 și acoperă toate cele 16 avioane și elicoptere ale Școlii Superioare de Aviație Civilă, care a plătit 160.020 lei pentru asigurare.Potrivit poliței, daunele provocate terților de prăbușirea aeronavei Britten Norman Islander BN 2A-27 (indicativ YR-BNP) sunt acoperite de Omniasig până la suma maximă de 8,05 milioane de euro.

Teoretic, copilul lui Adrian Iovan și familia studentei decedate în accidentul aviatic ar urma să primească despăgubiri de câte 41.000 de euro de la asigurator. Practic, investigațiile vor fi de durată și s-ar putea să fie foarte complicate. Conform unor surse medicale citate de Mediafax, avionul avea probleme tehnice înainte de decolare. Dacă acest fapt este dovedit, asiguratorul ar putea refuza achitarea despăgubirilor.

Loading

Comments

comments