Avocatul Poporului a demisionat

Anastasiu Crișu Foto: exclusivnews.ro

Anastasiu Crișu
Foto: exclusivnews.ro

Avocatul Poporului, Anastasiu Crișu, și-a înaintat demisia, a declarat, joi, președintele Senatului, Crin Antonescu, care a menționat că este vorba despre motive personale, informează Mediafax. Antonescu a precizat că Anastasiu Crișu „a dorit să mulțumească pentru încredere și pentru faptul – între altele – că pe tot parcursul mandatului exercitat niciodată dinspre partea mea sau dinspre partea partidului nostru nu s-a exercitat niciun fel de influență, niciun fel de presiune”.

Numirea lui Crișu Anastasiu, candidatul susținut de USL, în funcția de Avocat al Poporului a fost aprobată, la finele lunii ianuarie 2013, de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, cu 358 de voturi favorabile.

Născut în 1957, Anastasiu Crișu este profesor universitar la Facultatea de Drept a Universității din București și avocat în Baroul București. Între 2005 și 2009 a fost procurorul la Parchetul de pe lângă ICCJ, între 2002 și 2005 a fost procuror general financiar pe lângă Curtea de Conturi a României, instituție în care a mai lucrat între 1993 și 2002. Între 1990-1993 a lucrat ca inspector la Corpul de Control al Guvernului, iar între 1981 și 1990 a fost judecător și procuror.

Săptămâna trecută, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la protestele de la Pungești și reprimarea acestora de către Jandarmeria Română, trimițând la fața locului o echipă de specialiști care au intervievat părțile implicate.

Loading

Comments

comments