Americanii sunt profund nemulțumiți de atitudinea rușilor pe care îi acuză că oferă o “tribună de propagandă” fugarului Snowden

Jay Carney, purtatorul de cuvant al Casei Albe.

Jay Carney, purtatorul de cuvant al Casei Albe.

SUA a avertizat Rusia asupra faptului că îi îngăduie fugarului Edward Snowden o “tribună de propagandă” prin acceptarea acestuia să stea pe teritoriul țării, relatează Radio Vocea Rusiei

Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat că o astfel de mișcare ar putea să îi fie o dovadă împotriva declarațiilor Moscovei că nu vrea să deterioreze relațiile dintre cele două state.

“Asigurând o platformă de propagandă pentru dl. Snowden contrazice declarațiile de neutralitate pe care guvernul de la Moscova le-a făcut anterior” și “De asemeni este incompatibilă cu sigurările date de Rusia că nu dorește ca dl. Snowden să mai aducă prejudicii intereselor Statelor Unite.” a declarat Carney.

Purtătorul de cuvânt a reiterat cererea SUA  ca Rusia să îl expulzeze pe Snowden astfel încât să poate fi readus pe pământ american unde trebuie să fie judecat pentru scurgerea de informații secrete.

Cutește și:

Dovada că Snowden e tot la Moscova

Cum a fost legalizat, în secret, programul PRISM în Statele Unite

EXCLUSIV. Cum poate ajunge Edward Snowden în America Latină

 

Loading

Comments

comments