Ambasadorul SUA la UE – convocat pentru a da explicații în legătură cu acuzațiile de spionaj

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a anunțat că l-a convocat pe ambasadorul Statelor Unite la Uniunea Europeană, William Kennard (cel din stânga, în fotografie), cerându-i „ca în mod cât mai rapid și cât mai complet posibil, să ofere toate explicațiile necesare” în legătură cu informațiile difuzate de săptămânalul german Der Spiegel, care a dezvăluit că SUA interceptează comunicațiile electronice ale instituțiilor europene, prin mijloacele specifice spionajului.

Schulz s-a declarat „profund șocat” de aceste informații. „Dacă aceste aserțiuni vor fi confirmate, aceasta va însemna că situația este extrem de serioasă (…) Confirmarea ar fi o lovitură teribilă pentru relațiile dintre UniuneaEuropeană și Statele Unite”, a afirmat președintele PE, în timpul sesiunii de deschidere a Parlamentului European de la Strasbourg.

„Parlamentul European nu ar trebui tratat ca un dușman. Înțeleg perfect că trebuie să fie luate măsuri în lupta împotriva terorismului, sunt necesare și activități de informare, dar nu am sentimentul că instituțiile europene au intenția de a pregăti atentate teroriste. Consider că acest mod de a acționa este complet intolerabil”, a adăugat Schulz.

 

Citește și:

 

Der Spiegel: Statele Unite spionează Uniunea Europeană

 

Loading

Comments

comments