Peste o treime dintre americani consideră că rugăciunile te pot vindeca de schizofrenie și alte boli mintale. Tu ce crezi?

americani schizofreniciConform unui sondaj recent (6 – 10 septembrie), efectuat de LifeWay Research, subsidiară a LifeWay, una dintre cele mai mari companii din lume de vânzare de obiecte de cult, 35% dintre americani consideră că exclusiv studiul Bibliei și rugăciunile te pot vindeca de boli mintale grave, precum schizofrenia, tulburarea bipolară sau depresia.

Aproape jumătate dintre cei care se identifică drept persoane foarte religioase, consideră că rugăciunile au efect curativ asupra bolilor mintale.

Sondajul a fost efectuat telefonic, asupra a 1001 de persoane adulte, alese la întâmplare și se consideră că marja de eroare este de +/- 3,1%.

 

Despre Schizofrenie

Imagine: sciencenewstoyou.blogspot.com

Imagine: sciencenewstoyou.blogspot.com

Schizofrenia este o psihoză ce se manifestă prin halucinații auditive (cele mai frecvente sunt reprezentate de auzirea unor voci), deliruri paranoide sau bizare sau prin vorbire și gândire dezorganizate, care poate baleia de la pierderea șirului gândirii la fraze vag conectate ca înțeles.

Schizofrenia afectează în jur de 0,3–0,7% din oameni, la un anumit moment din viața lor. 24 de milioane de oameni erau diagnosticați cu schizofrenie pe plan mondial în anul 2011. Boala este de 1,4 ori mai frecventă la bărbați decât la femei și în mod obișnuit apare la bărbați mai devreme decât la femei — vârstele de vârf de apariție a bolii sunt de 20 – 28 ani la bărbați și de 26 – 32 ani la femei.

Speranța de viață în cazul schizofrenicilor este cu 12–15 ani mai redusă, în principal datorită corelării ei cu obezitatea, modul de viață sedentar și cu fumatul, rata crescută a sinuciderii jucând un rol secundar.

Tratamentul primar pentru schizofrenie este reprezentat de medicamentele antipsihotice, adeseori în asociere cu suportul psihologic și social. Unele dovezi indică faptul că exercițiul fizic regulat are un efect pozitiv asupra sănătății fizice și mentale a bolnavilor de schizofrenie.

Terapia cu electroșocuri se aplică doar în cazul unor stări catatonice grave cu pericol vital.

Anumite intervenții psiho-sociale pot fi utile în tratamentul schizofreniei, inclusiv terapia de familie, școlile de meserii, terapia cognitiv-comportamentală (TCC), intervențiile psiho-sociale contra abuzului de substanțe și de control de greutate. Însă dovezile privind efectivitatea TCC, fie în reducerea simptomelor, fie în prevenirea recăderilor sunt neglijabile.

Schizofrenia este o cauză majoră de handicap, psihoza activă fiind pe locul al treilea, după cvadriplegie și demență, fiind o cauză mai importantă decât paraplegia și orbirea. Aproximativ trei sferturi dintre bolnavii de schizofrenie au un handicap continuu cu recăderi. Unii bolnavi se recuperează complet, iar alții funcționează bine în societate. (sursa: Wikipedia)

Loading

Comments

comments