Zgribuliți, salvăm, Roșia Montană! :) Protestul duminical împotriva exploatației cu cianuri – la a cincea ediție

Protest la București, împotriva mineritului cu cianuri la Roșia Montană. duminică, 29 septembrie 2013. Foto: Facebook / Vlad Ursulean

Protest la București, împotriva mineritului cu cianuri la Roșia Montană. duminică, 29 septembrie 2013.
Foto: Facebook / Vlad Ursulean

Sute de persoane care se opun proiectului minier de la Roșia Montană au plecat duminică seară, din zona stației de metrou Titan, în marș spre Piața Universității din Capitală, scrie Mediafax.

Vlad Ursulean susține, pe pagina sa de Facebook, că numărul manifestanților crescuse la „câteva mii”, în jurul orei 18. „Zgribuliți salvăm Roșia Montană, ha :)”, a comentat jurnalistul protestatar. La ora difuzării acestei știri, temperatura în Capitală a coborât sub 12 grade Celsius, plouă și bate un vânt tăios.

Protestatarii, în majoritate tineri, scandează “Uniți, salvăm Roșia Montană!” și “Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”, fac zgomot cu deja tradiționalele peturi cu pietricele și afișează bannere cu mesaje printre care “Natura-i viață, cianura-i moarte” și “14 ani de rezistență arată că se poate. Continuăm împreună și câștigăm”.

Ei au plecat din zona Titan în jurul orei 18.00, coloana de manifestanți mărindu-se pe traseu, odată cu apropierea de centrul Capitalei.

Conform anunțului de mobilizare pentru protest care a circulat pe internet, marșul va avea traseul Titan – bd. Nicolae Grigorescu – bd. Camil Ressu – Dristor – bd. Mihai Bravu – str. Dristorului – str. Delea Nouă – Calea Călărașilor – bd. Corneliu Coposu – bd. I. C. Brătianu – Piața Universității.

Loading

Comments

comments