Zeci de studenți uciși de organizația „Educația Vestului e interzisă”

Până la 50 de persoane au fost ucise duminică dimineață în cursul unui atac al grupului islamist Boko Haram asupra unui cămin studențesc al unui colegiu din Gujba, Nord-Estul Nigeriei, informează BBC news.

“Teroriștii Boko Haram” au pătruns în colegiul de Agricultură și “au tras asupra studenților” în timp ce dormeau, a declarat purtătorul de cuvânt militar al statului, Lazarus Eli.

Corpurile decedaților și răniții supraviețuitori au fost transportați cu două camioane  la Damaturu, capitala statului Yobe.

Boko Haram încearcă să răstoarne guvernul actual și să instaureze unul islamist.

În luna mai, președintele Jonathan Goodluck a ordonat o ofensivă împotriva luptătorilor Boko Haram. Aceștia s-au retras, provizoriu, din „cuiburi”, dar au revenit în forță. Până la atacul de la Gujba, cel mai grav s-a produs în iulie, în orașul Mamudo, unde islamiștii au ucis 42 de studenți și profesori în urma unui atac cu grenade și arme de asalt.

Boko Haram atacă școlile și facultățile fiindcă le vede ca principale exponente ale culturii vestice. Boko Haram se traduce, de altfel, prin „Educația Vestului e interzisă”.

Loading

Comments

comments