The Wall Street Journal: Siria dispersează arsenalul chimic

siriaSiria a început să disperseze arsenalul chimic în aproximativ 50 de locuri, cu scopul de a complica sarcina celor care urmează să îl plaseze sub control internațional, scrie The Wall Street Journal (WSJ) în ediția de vineri, citat de Mediafax. O unitate militară specializată, Unitatea 450, deplasează aceste stocuri de arme chimice, de peste 1.000 de tone, potrivit unor experți.

WSJ citează oficiali americani sub protecția anonimatului, care afirmă că o unitate militară specializată, Unitatea 450, deplasează de mai multe luni, continuând inclusiv săptămâna trecută, aceste stocuri de arme chimice, de peste 1.000 de tone.

„Știm în mod clar mai puțin decât știam în urmă cu șase luni despre localizarea acestor arme”, a afirmat o sursă a publicației americane.

Președintele sirian Bashar al-Assad s-a angajat să trimită ONU documentele necesare semnării acordului privind interzicerea utilizării armelor chimice, reclamând în schimb concesii importante Washingtonului.

Americanii și rușii au început joi, la Geneva, discuții, prevăzute pentru cel puțin două zile, la care participă experți în dezarmare, care vizează modul de plasare a arsenalului chimic sirian sub control internațional, o inițiativă lansată luni de către Moscova și care a îndepărtat amenințarea unor atacuri occidentale asupra regimului de la Damasc.

 

Loading

Comments

comments