EXCLUSIV Liderul Sindicatului Polițiștilor: „Dacă aș fi știut eu cum vor sta lucrurile acum, împușcam ceva lume la Revoluție!”

Polițiștii din Sindicatul Național al Agenților de Poliție (SNAP) se află în a treia zi de protest în Piața Revoluției, la câțiva zeci de metri de „cartoful înțepat”, în fața sediului Ministerului Afacerilor Interne.

Fiindcă sunt ținuți la o distanță respectabilă de intrarea în sediul Ministerului, nu scandează, ci… vuvuzează.

p1 p2 p3 p4

Ce vor, îmi spune liderul de sindicat, Iulian Surugiu: „Vrem adoptarea urgentă a Statutului Polițistului, care de șapte ani este plimbat de colo-colo. Nu se mai poate trăi așa, suntem umiliți în ultimul hal. 80% din parcul de mașini este defect. Unui agent care și-a pus baterie nouă la mașină i s-a făcut dosar penal. Alți agenți sunt puși să plătească benzina pe care o folosesc în interes de serviciu din propriul buzunar. Și vă rog să țineți cont că băieții ăștia au salarii de 14-15 milioane de lei vechi. Avem agenți cărora li se refuză concediile medicale, deși sunt în situații disperate. Nu se pot prezenta la serviciu și nu li se dau banii cuveniți… Vă spun, ne-am luat țeapă cu nenorociții ăștia. Am tot crezut că se va schimba ceva, dar sunt la fel ca ăia dinainte, puși să ne termine! Dacă aș fi știut eu cum vor sta lucrurile acum, împușcam ceva lume la Revoluție!”

Îl întreb de ce sunt așa de puțini protestatarii, dacă revendicările sunt așa de legitime. „Noi asigurăm aici permanența. Mâine vom fi mai mulți, câteva sute, sper, fiincă vor veni și din țară”.

Au fost invitați la discuții? „Nu mai mergem noi la nicio discuție. Nu vreau să merg înăuntru și să-mi ofere mie nu știu ce, cum procedează cu liderii de sindicat. Nu! Să vină aici ministrul și să ne spună, tuturor, ce va face. Va menține noul Ghid al Carierei Polițistului, pe care l-a aprobat acum, în august, ca să poată pune la conducerea secțiilor de poliție politruci, oamenii de-ai lui, din afara sistemului?”

Loading

Comments

comments