Vosganian și-a dat demisia, după consultări cu Antonescu și Ponta

Varujan Vosganian și-a anunțat, luni seara, demisia din funcția de ministru al Economiei, anunță Mediafax. El a făcut acest anunț după ce a ieșit din cabinetul președintelui Senatului, Crin Antonescu, unde a avut loc o ședință a liderilor PNL la care au participat și premierul Victor Ponta și liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu. Președintele PNL, Crin Antonescu, a anunțat, luni, că interimatul la Ministerul Economiei va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chițoiu, în urma demisiei din Executiv a lui Varujan Vosganian.

Declarație Crin Antonescu:

“Din ceea ce am avut noi de judecat, așa cum s-a văzut și din dezbaterea în plen, niciun element nu ne putea face să ne luăm răspunderea, pe cei 125 de senatori, 26 au fost doar pentru, 125…și vă reamintesc că liberali sunt doar 50, să ne luăm răspunderea de a trimite un om în judecată fără niciun motiv real, pe baza unor hotărâri de Guvern și a unor decizii de Parlament. Totuși, aceasta fiind decizia, s-ar fi dezlănțuit un atac care asupra unui ministru în funcție ar fi spus că nu pot acționa judecătorii, procurorii, și nu am vrut să dăm o nouă țintă pentru sau împotriva acestui Guvern”

Declarație Varujan Vosganian:

“În urma declarației pe care am făcut-o în plenul Senatului, am avut întâlnire cu liderii USL și am explicat din nou care este motivația declarației mele și, în același timp, pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, orice posibilă controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisie mele de onoare din funcția de ministru al Economiei. Aceasta, în contextul în care, pe de o parte, votul din Senat a dovedit nevinovăția mea și în plus a arătat încrederea de care mă bucur în rândul clasei politice, iar pe de altă parte moștenirea pe care o las în Ministerul Economiei în care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadență, cred că este o confirmare a faptului că mi-am făcut datoria la Ministerul Economiei”

Citește și:

D’ale lui Caragiale. Senatul respinge cererea procurorului general de ridicare a imunității lui Vosganian. Împricinatul: „Vă mulțumesc din inimă!”

Loading

Comments

comments