Voinea: investițiile publice din 2013 – peste cele din 2012

Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget susține că reducerea investițiilor publice în timpul anului trecut, față de anul 2012, este un mit.

Primele 20 de proiecte de investiții publice în 2012 de la bugetul de stat au totalizat în execuție 4,7 miliarde lei, dintr-un total de 11 miliarde lei, iar în 2013 primele 20 de proiecte au însumat 6 miliarde lei, respectiv jumătate din total, a declarat Voinea, citat de Mediafax.

Pentru 2014, cel mai mare proiect de investiții publice de la bugetul de stat este magistrala 5 de metrou Drumul Taberei – Universitate, cu 436 milioane lei alocați. Printre primele 20 de proiecte se mai numără Teantrul Național București, cu aproape 200 milioane lei alocați, astfel finalizându-se investiția, dar și terminarea digului în larg din portul Constanța, cu o sumă similară. Totuși, cele mai multe proiecte sunt de infrastructură rutieră.

Voinea vizează o prioritizare a investițiilor, criteriul determinant fiind posibilitatea finalizării acestor investiții într-o perioadă cât mai scurtă de timp.

Loading

Comments

comments