Vladimir Putin amintește de calitatea de laureat al Premiului Nobel pentru Pace a președintelui Obama în contextul sirian

combo obama putinPutin, care se află la Vladivostok, le-a spus jurnaliștilor că Barack Obama, în calitatea sa de laureat al Premiului Nobel pentru Pace, trebuie să se gândească la viitorul victimelor din Siria înaintea utilizării forței, relatează BBC.

Președintele rus a mai spus că “este ridicol să sugerezi că guvernul de la Damasc este vinovat de atacul de la 21 august”.

Trupele guvernului sirian sunt acum în atac și au încercuit opoziția în mai multe regiuni. În aceste condiții să dai un atu celor care cer o intervenție militară este un nonsens total”

Rusia, un aliat cheie pentru Siria, a mai avetizat că “orice acțiune militară unilaterală care ocolește Consiliul de Securitate al ONU va fi o violare directă a legilor internaționale”

Putin de asemeni și-a manifestat surprinderea față de votul din Parlamentul Britanic: “Trebuie să fiu sincer, am fost extrem de surprins”, a declarat acesta.

“Votul acesta ne arată că în Marea Britanie, chia dacă este principalul aliat al SUA, extistă oameni care sunt ghidați de interesul național și bunul simț și care prețuiesc suveranitatea.!

Între timp în Franța, văzută acum ca principal aliat al SUA după votul negativ din Marea Britanie, sondajul de opinie arată că 64% se opun utilizării forței.

Nici Franța și nici SUA nu au nevoie de aprobarea palamentului pentru o intervenție militară.

Președintele sirian a spus că țara sa se va apăra împotriva oricărei “agresiuni” occidentale.

Loading

Comments

comments