Vladimi Putin a purtat o discuție telefonică cu David Cameon pe tema situației din Siria

Președintele rus, Vladimir Putin, a avut luni o convorbire telefonică cu premierul britanic David Cameron consacrată situației din Siria, a anunțat biroul de presă al Kremlinului într-un comunicat, transmite AFP.

Potrivit sursei citate, convorbirea telefonică, care a avut loc la ‘inițiativa părții britanice’, ‘s-a axat în principal pe situația din Siria, în urma informațiilor publicate de media privind o eventuală recurgere la arme chimice în apropiere de Damasc’.

Putin și Cameron au evocat, totodată, aspecte legate de summitul G20 prevăzut pentru 5 și 6 septembrie, la Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei), se arată în comunicat.

De la presupusul atac cu arme chimice din 21 august, atribuit de către SUA și aliații acestora regimului sirian și care a făcut mai multe sute de morți, apelurile occidentalilor la o intervenție militară în Siria sunt din ce în ce mai presante, notează AFP.

Șeful diplomației britanice, William Hague, a apreciat luni că este ‘posibil’ să se răspundă la folosirea armelor chimice în Siria, ‘fără o unitate completă în Consiliul de Securitate al ONU’.

Dar Moscova continuă să își apere aliatul, Damascul, apreciind că rebelii sunt cei care au recurs la armele chimice pentru a discredita guvernul sirian, relevă AFP.

Intervenția militară în Siria fără autorizarea Consiliului de Securitate al ONU sugerată de Londra și Paris ar fi ‘periculoasă’ și ‘o încălcare grosolană a dreptului internațional’, a declarat luni șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov.

La ora transmiterii acestei știri The Guardian relatează că mai multi piloți civili, care execută zboruri regulate la Larnaca, Cipru, au declarat că au observat mai multe aeronave de tansport militar de tip C-130 cât și avioane de război care, probabil veneau dinspre Europa, aterizau la baza aeriană militara britanică Akrotiri, acesta aflându-se  la 160 de km de Siria.

Loading

Comments

comments