Viktor Orban: “România este ușor de iubit și pentru că aici trăiesc maghiari”

Viktor Orban Foto: MTI/Beliczay László

Viktor Orban Foto: MTI/Beliczay László

România este ușor de iubit și pentru că aici trăiesc maghiari iar Ardealul este ca o “Grădină a Zânelor” așa cum a numit-o Móricz Zsigmond (scriitor maghiar) și care este și a lor, a declarat premierul Ungariei, Viktor Orban, într-un interviu acordat postului de televiziune Digi 24, relatează MTI.

În privința de relațiilor dintre Ungaria și România, premierul ungar a declarat că: “Eu  cred că acestea sunt într-o mai bună stare decât cum le descriu politicienii” și a mai adăugat, “acest lucru nu este doar din vina României ci și din vina noastră, și maghiarii sunt răspunzători. Exagerăm și folosim cuvinte tari mai des decât ar fi necesar.”

Orban a mai subliniat faptul că interesul în relația cu România este de a asigura securitatea, stabilitatea și bunele perspectivele economice pentru cetățeni.

“Când în cele două țări sunt premieri care înțeleg acest lucru este cel mai important atunci conlucrarea funcționează perfect. Dar atunci când există un premier  care nu înțelege lucrul acesta, pentru că este mult prea tânăr sau încă nu are suficientă experientă politică, sau prea ușor profită de emoții, atunci lucururile funcționează mai dificil”, a mai spus Victor Orban.

Loading

Comments

comments