Viktor Orban critică în termeni duri Europa considerând-o un “imperiu al birocraților”

Europa este un “imperiu al birocraților”, cu capitala la Bruxelles și unde nu se ține seama de argumentele liderilor din țările membre, a declarat miercuri premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat săptămânalului francez L’Express citat de site-ul guvernului ungar.

Premierul ungar afirmă în interviu că recomandările Uniunii Europene privind majorarea prețurilor la energie cu scopul de a intensifica liberalizarea și competiția sunt exemple ale unui modus operandi imperial și după părerea sa “inacceptabil”.

El a apreciat totodată că politicile germană și franceză de după 2002 de cheltuieli bugetare excesive au fost greșite, întrucât o politică similară a adus Ungaria în pragul colapsului, în 2008. O altă greșeală a fost, în opinia sa, neglijarea producției industriale în favoarea industriei serviciilor, iar a treia greșeală a constat în aceea că nu s-a ținut cont de anumite condiționări structurale, venite ca o moștenire a epocii comuniste. Orban a dat ca exemplu în acest sens proporția crescută de pensionari, mulți dintre aceștia având doar 40 și ceva de ani, dar și numărul persoanelor cu dizabilități, oficial de patru ori mai mare în Ungaria decât în alte țări europene.

Viktor Orban a refuzat, în interviu, să fie etichetat drept populist și a explicat că, deși este considerat de dreapta, a luat și măsuri de stânga, amintind că, deși a impus taxe asupra băncilor și corporațiilor multinaționale, protejează în același timp valorile creștine. “Ce este popular în Ungaria nu poate fi înțeles la Bruxelles”, a încheiat Orban.

Loading

Comments

comments