VIDEO Vulcanul Sakurajima a acoperit cu cenușă un oraș din apropiere

japonia vulcanVulcanul Sakurajima, din sud-vestul Japoniei, a erupt spectaculos, duminică, aruncând cenușă și fum până la 5.000 de metri înălțime în atmosferă și acoperind cu pulbere vulcanică un oraș din apropiere, au relatat agențiile de presă locale Kyodo și Jiji, preluate de media internaționale.

Erupția Muntelui Sakurajima, cu o înălțime de 1.117 metri și aflat în apropiere de orașul Kagoshima, a avut loc în jurul orei 07:30 GMT și a durat circa 50 de minute, potrivit agenției meteorologice din Țara Soarelui Răsare.

O cantitate importantă de cenușă vulcanică s-a așternut mai ales peste nordul și centrul Kagoshima, provocând întârzieri ale trenurilor și obligând mașinile să își aprindă temporar farurile din cauza vizibilității reduse. Pietonii au apelat la paltoane de ploaie și umbrele pentru a se feri de cenușă.

Printre altele, erupția a provocat și aruncarea în aer a mici fragmente vulcanice, pe o rază de un kilometru în jurul craterului, conform Jiji. Este vorba despre cea de-a 500-a erupție a lui Sakurajima din acest an.

Loading

Comments

comments