VIDEO Extremiștii islamiști din Siria au răpit un inginer rus iar în schimbul lui cer eliberarea unui saudit

Inginerul Serghei Gorbunov

Inginerul Serghei Gorbunov

Gruparea extremistă Jaish al-Muhajireen wal-Ansar, cunoscută în trecut sub numele de Brigada Mujahedinilor, este răspunzătoare de răpirea inginerului rus Serghei Gorbunov, în Siria. Militanții au pus pe internet un video în care cer eliberarea sauditului Khalid Mohammed Suleiman în schimbul rusului. Khalid Mohammed Suleiman la ora actuală este încarcerat în orașul sirian Hama, relatează Radio Vocea Rusie.

Gruparea, care este formată exclusiv din mercenari din lumea islamică, este cunoscută în Siria pentru brutalitățile sale și că este susținătoarea Frontul al-Nusra.

Aceștia operează cu predilecție în zona orașului Aleppo unde armata siriană se luptă, la ora actuală, cu insurgenții.

Jaish al-Muhajireen wal-Ansar s-au făcut cunoscuți, în ultima vreme, pe internet unde au publicat filmări din timpul execuțiilor.

Brigada Mujahedinilor, este un grup juhadist islamist din care fac parte luptători străini care activează la ora actuală în Siria luptând împotriva actualului guvern.

Grupul s-a format în anul 2012 sub numele de Brigada Mujahedinilor și era condusă de un lider cecen, Abu Omar al-Chechen, un islamist din Georgia care a luptat în războaiele din Cecenia împotriva Rusiei.

Miercuri gruparea a publicat pe internet un video în care inginerul Serghei Gorbunov se adresează autorităților ruse și siriene cerând în schimbul lui eliberarea sauditului prin intermediul Crucii Roșii, iar dacă cererea nu va fi satisfăcută el va fi înjunghiat.

Autenticitatea înregistrării video nu a putut fi confirmată încă.

Loading

Comments

comments