VIDEO Anglia se pregătește să înfrunte una dintre cele mai teribile furtuni din ultimii 25 de ani

Urmarile furtunii din 1987.

Urmarile furtunii din 1987.

Anglia va fi lovită, luni,  de o furtună violentă care vine dinspre oceanul Atlantic. Vântul va fi deosebit de puternic și va fi însoțit cu masive căderi de ploaie.

Furtuna, botezată St. Jude, va provoca daune, foarte probabil mai mulți copaci se vor prăbuși, iar drumurile, căile ferate  și clădirile de asemeni vor suferi stricăciuni.

Autoritățile au avetizat polulația să se aprovizioneze mâncare și apă iar obiectele de valoare să și le pună la adăpost la loc sigur.

Furtuna va începe să se facă simțită încă de duminică seara iar autoritățile încearcă să stabilească care zone vor fi cele mai afectate.

Furtunile venite dinspre Atlantic nu sunt un lucru neobișnuit pentru britanici. În mod normal asftel de furtuni se liniștesc în mare măsură în drumul lor peste ocean dar acest lucru nu se va întâmpla și de această dată.

Căile ferate britanice au trimis spre publicare o declarație în care se spune că furtuna va cauza stricăciuni pe mai toate rutele din țară iar noul mers al trenurilor a fost deja publicat pe site-ul instituției.

Aeroporturile principale precum Heathrow și Gatwick au averizat călătorii că este foarte posibil ca zborurile să sufere întârzieri sau chiar anulări și sunt sfătuiți să se informeze permanent în legătură cu programul zborurilor.

Autoritățile au luat toate măsurile necesare în vederea acordării de adăpost și mâncare celor care vor fi evacuați

În memoria colectivă este încă prezentă furtuna din 1987 în timpul căreia au murit 18 oameni, 15 milioane de copaci au fost smulși din rădăcini iar costul total al pagubelor s-au ridicat la 1,5 miliarde de lire sterline.

Loading

Comments

comments