Victor Ponta face un dezacord gramatical în mesajul de felicitare de „Ziua Limbii Române”

Victor Ponta Foto: Oana Pavelescu/Select News

Iată mesajul trimis de Victor Ponta cu ocazia sărbătorii Zilei Limbii Române:

„Ziua Limbii Române ne oferă ocazia să prețuim unul dintre simbolurile naționale, un element care a ajutat la perpetuarea neamului românesc, supus la multe încercări de-a lungul veacurilor. Limba română reprezintă elementul de unitate al românilor de pretutindeni, acel simbol care ne oferă identitate într-o lume aflată în plin proces de globalizare.”

În ultima frază din acest paragraf în loc de “al românlor” trebuia scris “a românilor”, unitatea este a românilor.

După acestă poticneală gramaticală jenantă textul  continuă astfel:
“Rolul limbii române în formarea statului național unitar România a fost esențial. Aceasta a fost elementul de legătură dintre regiunile istorice românești, fapt ce a contribuit, în cele din urmă, la Unirea Principatelor.

Celebrarea graiului românesc în data de 31 august marchează si momentul în care Republica Moldova a adoptat limba română și alfabetul latin. Limba română a fost liantul dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului, legătura dintre aceștia nefiind ruptă nici după ce granițele au intervenit și i-au despărțit.

Ca români trebuie să fim mândri că limba noastră, o insulă de latinitate în această parte a Europei, a făcut față istoriei și încercărilor apărute. Este de datoria noastră să transmitem mai departe copiilor și nepoților graiul nostru și să nu lăsăm vreodată ca acesta să piară.”

 

Loading

Comments

comments