Vânzările Dacia înregistrează noi recorduri

Vânzările de autoturisme noi din UE au urcat cu 8% în luna februarie, datorită îmbunătățirii situației economice și prețurilor mai reduse practicate de unii producători, Dacia înregistrând din nou cea mai puternică creștere în topul mărcilor.

Piața auto europeană înregistrează astfel cea de-a șasea lună consecutivă de creșteri, potrivit Bloomberg/Mediafax, după cinci ani de scădere care au adus vânzările la cel mai redus nivel din ultimii 20 de ani.

Astfel, înmatriculările de autoturisme noi din UE au crescut în februarie la 861.000 unități, față de 797.500 în aceeași lună a anului trecut, potrivit datelor prezentate marți de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

În primele două luni ale anului, înregsitrările de mașini noi au crescut cu 6,6%, de la 1,684 milioane la 1,796 milioane unități.

Vânzările Dacia în UE au avansat cu 34% în februarie, la 26.800 mașini, respectiv cu 36,5% în primele două luni din acest an, la 54.900 unități, marca entry a grupului Renault înregstrând astfel cea mai puternică creștere de pe piață.

Cota de piață a Dacia în UE a ajuns la 3,1%, față de 2,5% la începutul anului trecut.

Marca Renault a înregistrat o creștere de 4%, astfel că vânzările grupului francez, al treilea producător auto european, au avansat în februarie cu 11,7%, la 86.500 unități.

Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, a vândut în februarie, în UE, aproape 212.000 de automobile, în urcare cu 8%, creștere datorată mărcilor Audi, Skoda și Seat.

Loading

Comments

comments