Ungaria a rambursat anticipat o transă din împrumutul acordat de FMI

Sediul FMI de la Budapesta

Sediul FMI de la Budapesta

Ungaria a rambursat luni, anticipat, ultima parte din împrumutul de urgență acordat de Fondul Monetar Internațional în anul 2008, a informat Ministerul ungar al Economiei, citat de Reuters.

Ministerul ungar al Economiei a precizat că Agenția pentru gestionarea datoriei statului (AKK) a rambursat FMI o sumă de 2,15 miliarde de euro în trei valute diferite: dolari, euro și lire sterline. Prin rambursarea anticipată a acestui credit, care în mod normal trebuia achitat în trimestrul al treilea al anului următor, Ungaria a economist 3,5 miliarde de forinți (10 milioane de lire sterline), a adăugat Ministerul Economiei.

În 2008, după ce piața de obligațiuni a înghețat ca urmare a crizei financiare globale, Ungaria a obținut un program de sprijin în valoare de 20 de miliarde de euro de la FMI și Uniunea Europeană. Începând din 2010 însă, odată cu preluarea puterii de către guvernul Viktor Orban, relațiile dintre Budapesta și FMI s-au încordat. Luna trecută, guvernatorul Băncii Naționale a Ungariei, Gyorgy Matolcsy, a demarat procedura de închidere a biroului de la Budapesta al Fondului Monetar Internațional

Loading

Comments

comments