Ungaria încheie socotelile cu FMI

FMI a anunțat că nu intenționează să numească un înlocuitor al actualului reprezentant în Ungaria, al cărui mandat se încheie în august, după ce autoritățile ungare au inițiat procedura de închidere a biroului instituției la Budapesta printr-o scrisoare adresată directorului general al Fondului, Christine Lagarde.

Banca Națională a Ungariei a cerut, luni, FMI să închidă biroul din Budapesta al instituției, despre care a afirmat că nu ar mai fi necesar, întrucât autoritățile ungare vor achita, probabil, împrumutul luat în 2008 de la Fond până la sfârșitul acestui an, înainte de scadență, informează Mediafax, citând un comunicat al FMI.

Guvernul ungar a plătit cea mai recentă tranșă către FMI în iunie, de 310 milioane de euro, iar începând din august și până în martie anul următor mai are de achitat 2,2 miliarde de euro, din care 1,85 miliarde de euro în acest an. În plus, banca națională are obligații de plată de 730 milioane de euro până în vara anului următor, din care 360 de milioane de euro în acest an.

Ungaria a încheiat la sfârșitul anului 2008 un acord de împrumut în valoare de 20 de miliarde de euro cu FMI, UE și Banca Mondială.

Loading

Comments

comments