Unde e aspiratorul teroristului? Acuzat că ar fi creierul atentatelor din 11 septembrie, șeicul Kalid Mohammed ar fi proiectat un aspirator cât a stat închis de CIA în România

Jason Wright, avocatul militar al Șeicului Kalid Mohammed, liderul Al-Qaeda acuzat că este coordonatorul atentatelor de la 11 septembrie 2001, susține că i se refuză accesul la schițele unui model de aspirator, pe care clientul său l-a proiectat în decursul detenției, mai exact în decursul anului 2003 – perioada în care se afla în închisoare secretă a CIA din România.

Șeicul este de formație inginer mecanic, licențiat al Universității Statului North Carolina A&T. Pentru a realiza modelul de aspirator, s-a folosit de informații de pe internet, la care i s-ar fi permis accesul, întrucât CIA și-a dorit ca acesta să rămână în toate mințile. Kalid Mohammed ar fi fost arestat în 2003 și supus la interogatorii dure, într-o închisoare din Polonia. A fost privat de somn și supus la tehnica simulării înecului. După închiderea închisorii din Polonia, șeicul și alți deținuți au fost mutați în închisoarea din București, unde regimul de detenție a fost ceva mai blând. Astfel, prizonierilor li s-a permis să citească, iar șeicul al fi lecturat, cu plăcere, seria Harry Potter, informează BBC, citând Associated Press.

Jason Wright a declarat, pentru Associated Press, că i s-a interzis să discute cu clientul tău chiar și despre existența schițelor. „Sună ridicol, dar se pare că răspunsul la această întrebare, confirmarea sau negarea existenței acelui proiect de aspirator, ar expune Guvernul SUA și pe cetățenii săi la un pericol extraordinar de mare”, a spus avocatul.

În pofida numeroaselor mărturii, inclusiv ale unor foști agenția CIA, oficialitățile de la București continuă să nege existența unei închisori CIA la București, în decursul anilor 2003 – 2006. Mai multe media occidentale au dat ca sigură existența închisorii respective și chiar au localizat-o în incinta Oficiului Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat ­ ORNISS.

Loading

Comments

comments