UE vrea o directivă actualizată pentru verificarea tehnică a vehiculelor, ar putea fi incluse și mopedele

mecanic

Parlamentul European vrea să actualizeze regulile de control tehnic ale vehiculelor pentru îmbunătățirea siguanței traficului auto. Regulile se vor extinde și asupra mobedelor, anumitor remorci și rulote.

Membrii PE au votat pentru impunerea obligativitatății verificării tehnice a motocicletelor în toate statele UE începând cu 2016 iar a mopedelor din 2018, afară de cazul că studiul Comisiei stabilește că testările mopedelor ar fi ineficientă

De asemeni se dorește veificarea și a remorcilor mai grele de două tone și a rulotelor mai grele de 750 kg.

Palamentul dorește să mențină cerințele actuale privind controlul tehnic a autoturismelor la patru ani iar testările tehnice la fiecare doi ani.

Pentru imbunătățirea verificării tehnice în trafic a vehiculelor comeciale trebuie impus un sistem de evaluare a riscurilor. Operatorii comerciali vor fi clasificați in funcție de starea tehnică în care se află vehiculele lor, iar cele cu risc crescut vor fi instectate mai des în trafic.

Documentele vehiculelor trebuie ținute în format electronic ceea ce va facilita schimbul de informații între statele membre ceea ce va ajuta și la combaterea comerțului ilegal cu vehicule furate ia toate mașinile care se vor deplasa pe șoselele din UE vor fi în buă stare de funcționare.

Amendamentele adoptate de Palament urmează a fi negociate cu Consiliul European.

Loading

Comments

comments