UE cere demararea unei anchete asupra ataculului cu arme chimice de la Damasc

Captura video Al Jazeea

Captura video Al Jazeea

Uniunea Europeană condamnă utilizarea armelor chimice de către guvernul sirian  considând acțiunea “total inacceptabilă” și cere de demararea de urgență a unei anchete, relatează Al Jazeera.

Opoziția siriană a avansat cifra de peste 650 de morți într-un atac miercuri cu arme chimice la periferia Damascului, informează AFP.

Acest atac survine în momentul în care o echipă de experți ONU se află în prezent în Siria pentru a investiga utilizarea armelor chimice în conflictul declanșat în martie 2011, care a făcut peste 100.000 de morți.

‘Peste 650 de persoane au fost ucise într-un atac cu arme chimice în Siria’, a afirmat Coaliția națională a opoziției pe contul său oficial de twitter.

Militanți anti-regim au vorbit mai devreme despre aproape 500 de morți, persoane ucise, potrivit acestora, în urma inhalării de gaz toxic și a utilizării de arme chimice.

Autoritățile au dezmințit aceste afirmații pe care le-au calificat ca fiind ‘nefondate’.

Potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), cel puțin 100 de persoane au fost ucise în bombardamente ale forțelor regimului Assad împotriva localităților din regiunea Damasc, fără a se referi la o posibilă utilizare de gaz toxic.

 

Loading

Comments

comments