Ucraina a atacat convoiul militar rus care a pătruns pe teritoriul său

tancuri rusesti ucrainaArmata ucraineană „a distrus” majoritatea vehiculelor blindate ruse care au pătruns în cursul nopții pe teritoriul ucrainean, printr-o zonă a frontierei aflată sub controlul insurgenților, afirmă un purtător de cuvânt militar.

„Militarii ucraineni au distrus vehicule militare ruse, fiind vizați de focuri de artilerie, inclusiv de pe teritoriul Rusiei”, a precizat Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Președinția Ucrainei a confirmat informația, informează AFP.

Președintele Petro Poroșenko a discutat prin telefon despre situație cu premierul Marii Britanii, David Cameron.

Potrivit corespondenților publicațiilor The Guardian și The Daily Telegraph, 23 de vehicule blindate pentru transportul trupelor, camioane de combustibil și alte vehicule logistice cu numere de înmatriculare militare rusești au traversat frontiera dintre Rusia și Ucraina joi seara, în zona Donețk, prin punctul vamal Izvarin.

Un alt convoi “umanitar” rus, format din aproape 300 de camioane, este staționat la frontiera dintre Rusia și Ucraina, vehiculele fiind verificate de poliția ucraineană.

Rusia a efectuat o incursiune militară în estul Ucrainei, a confirmat secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, îndemnând Moscova să retragă imediat vehiculele militare și trupele staționate în apropierea frontierei ucrainene. “În cursul nopții, am asistat la o incursiune rusă, o trecere a frontierei ucrainene”, a declarat Rasmussen la Copenhaga, citat de agenția DPA. “Acest lucru confirmă faptul că există un flux continuu de armament și combatanți în estul Ucrainei. Este o dovadă clară privind implicarea permanentă a Rusiei în destabilizarea estului Ucrainei”, a adăugat secretarul general NATO. (Mediafax)

Loading

Comments

comments