Trimiteți mascații la Parlament!

Breaking News. „Percheziții în Capitală, printre persoanele vizate fiind polițiști, angajați SMURD și de la Ambulanță. 26 de persoane, cercetate pentru corupție”. E groasă, ce-o fi?!, îmi zic/mă întreb, văzând titlul ăsta în deschiderea Mediafax.

Uite câteva pasaje din știre:

„La percheziții participă 12 procurori de la Parchetul Tribunalului București și peste 150 de polițiști de la Serviciul Omoruri și Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, precum și de la Direcția Generală Anticorupție. (…) Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că învinuiții, angajați ai Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD), ai Serviciului de Ambulanță al Municipiului București – Ilfov (SABI) sau agenți de poliție din cadrul Ministerului de Interne, transmiteau, în baza unei înțelegeri prealabile, către reprezentanți ai unor firme de pompe funebre date cu caracter personal și medical privind persoane decedate, precum și date privind aparținătorii acestora (nume, adresă, număr de telefon), de care luau cunoștință în exercitarea atribuțiilor de serviciu. La rândul lor, reprezentanții firmelor de pompe funebre, învinuiți în cauză, contactau aparținătorii persoanei decedate în vederea încheierii unor contracte de prestări servicii funerare, a precizat Parchetul Tribunalului București. În cazul în care era încheiat un contract de servicii funerare, agenții de poliție și angajații Serviciului de Ambulanță și SMURD care transmiteau datele primeau mită o sumă de bani de la reprezentanții firmelor de pompe funebre, în baza înțelegii anterioare, se mai arată în comunicatul citat (…) Ministerul Sănătății a primit sesizări privind firme de pompe funebre care erau anunțate despre accidente, de către angajați SMURD și SABI, precum și de polițiști, înainte ca decesul să fie declarat, pentru datele transmise luând între 500 și 600 de lei, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.”.

Surse din rândul anchetatorilor precizează că la acest caz s-a lucrat un an de zile.

În regulă, nu este deloc „cușer” ce-au făcut cei 26 – dacă cifra este exactă, dacă n-or fi mai mulți sau mai puțini, dacă e așa cum zic „oamenii legii”.

Dar este o faptă atât de teribilă, încât să fie necesar să îi urmărești un an de zile, apoi să îi umfli cu mascații, mobilizând asemenea efective de polițiști și procurori?!

Mie-mi sună mai degrabă a faptă care poate fi soluționată foarte simplu cu un avertisment: „Terminați cu tâmpenia aia, că vă ia mama dracu’!”.

Cel mai grav lucru, în totă tărășenia asta, este că a fost favorizată o anume firmă de pompe funebre. Foarte probabil, reclamația a venit de la firmele concurente, care nu este exclus să fi și susținut „moral” ancheta de un an de zile…

În rest, s-ar putea spune că cei de la SMURD, Ambulanță și polițiștii își rotunjeau veniturile (foarte mici), făcându-le un serviciu familiilor care aflau de decesul unui membru. Când te lovește așa ceva, ultimul lucru de care îți arde este să „alergi” după pompele funebre, fiind o ușurare să fie invers (să „alerge” ele după tine). Dovada fiind că afacerea funcționa.

Repet: e vorba de o ilegalitate, de o infracțiune, de o faptă ce este condamnabilă și nu trebuie tolerată. Am încercat doar să relev faptul că nu e nici pe departe de o periculozitate care să justifice atâta tevatură.

Mie, unul, mai ales după afirmațiile lui Crin Antonescu din ședința conducerii PNL, înregistrate pe șest (?) și difuzate de ziarul politic online pesurse.ro, mi se pare că mascații ar trebui trimiși în Parlament.

Am tot căutat în votarea modificărilor la Codul Penal o cauză ascunsă, o tentativă de manipulare, o petardă menită să mascheze ceva cu adevărat important și grav. Nu mi se părea credibilă atâta stupizenie: deputații care au votat „pentru” (cel puțin „vârfurile” partidelor, cei care au dat tonul) nu se poate să nu fi știut ce va genera acest vot. De ce să te expui în halul ăsta, știind că legea nu va trece, de ce să-i furnizezi combustibil lui Traian Băsescu?

Văzând declarațiile lui Antonescu, dacă nu e regie și în cazul acestora, înclin să cred că m-am înșelat: aleșii ăștia (cei care au votat modificările, adică majoritatea) sunt chiar atât de nesimțiți, de golani, haimanale, hoți, bandiți și ce mai vreți voi.

Dacă e regie, atunci cred că miza este ruperea USL și izolarea PSD plus „refacerea dreptei”.

Oricare ar fi adevărul, „băieții” ăștia au o cu totul altă agendă decât interesul național și ar trebui tratați în consecință. Evident, însă, nu se poate, procurorii fiind ocupați, până peste cap, cu destructurarea rețelelor mafiote din SMURD, Salvare, spitale, școli, tonete RATB și ghene de gunoi.

Loading

Comments

comments