Un tren care transporta substanțe periculoase a deraiat în Louisiana, SUA

Circa 100 de locuințe din statul american Louisiana au fost evacuate după ce un tren care transporta substanțe periculoase a deraiat, din două vagoane scurgându-se produse chimice, potrivit unor surse oficiale citate de Associated Press.

Rail_tracks_and_signal

Peste 20 din vagoanele trenului aparținând companiei feroviare Union Pacific au deraiat duminică în jurul orei locale 15.30, în apropierea orașului Lawtell.

Conform purtătoarei de cuvânt a companiei, Raquel Espinoza, din unul din vagoane s-a scurs hidroxid de sodiu, o substanță care poate cauza răni sau chiar moartea dacă este inhalată sau atinge pielea. Din celălalt vagon s-a scurs ulei lubrifiant.

Un oficial al poliției, Daniel Moreau, a indicat că scurgerile au fost oprite, iar cantitățile de substanțe chimice eliberate în mediu au fost mici și că ele nu reprezintă un pericol. Însă, din precauție, toate locuințele pe o rază de circa un kilometru și jumătate de tren au fost evacuate.

Un alt vagon avariat transporta clorură de vinil, extrem de inflamabilă, însă nu au existat scurgeri din această substanță, a precizat Espinoza.

În tren se aflau două persoane, conductorul și un mecanic, care nu au fost răniți în urma incidentului. Un bărbat care se afla în apropierea trenului în momentul deraierii a fost dus la spital după ce a acuzat o senzație de arsură la ochi, a mai afirmat purtătoarea de cuvânt.

Conform acesteia, calea ferată unde s-a produs incidentul a fost inspectată cu trei ore înainte de deraiere, a cărei cauză nu este cunoscută de companie la acest moment.

Autostrada care merge în paralel cu calea ferată va rămâne închisă pentru cel puțin două zile, iar traficul a fost restricționat în perimetrul evacuării, au indicat autoritățile.

Loading

Comments

comments