Trei sfaturi simple pentru picioare sănătoase pe timp de iarnă

gheteVremea rece de afară poate reprezenta o adevărată provocare pentru corpul nostru dacă nu știm să ne ferim corect de efectele frigului și ale umezelii. Și dacă de cele mai multe ori suntem atenți sa nu uităm acasa căciula ori mănușile, tindem să avem mai puțină grijă de picioarele noastre, chiar dacă ele sunt cel mai aproape de solul rece și înghețat.

Publicația americană The State Journal-Register a publicat astăzi o listă scurtă, dar extrem de folositoare de sfaturi venite de la Asociația Americană de Podiatrie despre cum să avem grijă într-un mod simplu și eficient de piciorele noastre pe tot parcursul anotimpului rece.

Ȋncălțămintea de iarnă e obligatorie

E foarte important ca pe perioada iernii să purtăm încălțăminte adecvată anotimpului, mai ales dacă avem de-a face cu precipitații. Și pentru că picioarele transpiră în interiorul încălțămintei bine căptușite, fapt ce nu doar contribuie la o răcire mai rapidă a labei piciorului, dar predispune și la apariția infecțiilor bacteriale, experții ne recomanda să folosim pudra de talc și să ne răsfățăm picioarele cu băi mai dese.

Echipament corect pentru ski

Sporturile de iarnă sunt iubite și practicate de mulți dintre noi, iar pentru a face experiența pe pârtie cât mai plăcută este important să alegem echipamentul potrivit, din cap până în picioare. Experții ne avertizează să nu ne aventurăm pe schiuri sau snowboard fără încălțăminte specială. La fel de important este și să alegem mărimea potrivită. Medicii podiatri spun că în clăparii perfecți ar trebui să ne putem mișca degetel, însă călcâiul și talpa ar trebui să fie imobilizate. Suporturile ortopedice speciale pot fi de un real folos, mai ales pentru cei care își găsesc cu greu încălțăminte pe măsură sau care preferă să adauge experienței lor un plus de confort.

Atenție la ghetuțele copiilor

Mulți părinți sunt tentați să le cumpere micuților încălțări puțin mai mari, în ideea că aceștia cresc repede. Se pare că în cazul ghetuțelor nu e o idee înțeleaptă. Specialiștii recomandă ca încălțămintea celor mici să se potrivească perfect pe piciorul lor, pentru a evita apariția bășicilor și a bătăturilor și pentru a preveni accidentările la nivelul gleznei sau al labei piciorului. În altă ordine de idei, părinții trebuie să fie atenți și la șosetuțe. Dacă acestea sunt prea mici, pot crea o serie de probleme la fel de neplăcute.

Autor: Elena Mădălina Mihai

Loading

Comments

comments