Tranzacția Microsoft – Nokia. Directorul Nokia, recompensat cu dublul salariului obținut în trei ani

Dacă vânzarea diviziei de telefoane mobile a grupului finlandez Nokia către Microsoft va fi perfectată, fostul CEO al Nokia, Stephen Elop, va câștiga o compensație financiară de 4,2 milioane euro cash, reprezentând salariul de bază pentru ultimele luni de activitate plus un bonus, la care se adaugă un pachet de acțiuni și opțiuni în valoare de 14,6 milioane euro, ajungând la 18,8 milioane euro, potrivit Wall Street Journal (WSJ), citat de Mediafax.

Elop a câștigat un total de 9 milioane euro de la Nokia în cei trei ani de activitate, din salarii și bonusuri, inclusiv pachete de acțiuni.

Stephen Elop (49 de ani) a preluat conducerea Nokia în anul 2010, după ce și-a petrecut cea mai mare parte a carierei la Microsoft, avansând până în funcția de vicepreședinte. El a demisionat odată cu vânzarea celui mai important activ al companiei finlandeze către Microsoft.

Odată cu preluarea diviziei de telefoane a Nokia de către Microsoft, Elop revine în cadrul companiei americane, fiind unul dintre principalii potențiali succesori au directorului general Steve Ballmer, care și-a anunțat recent demisia în termen de 12 luni.

Tranzacția Microsoft – Nokia, de 5,4 miliarde euro, ar urma să fie finalizată în primul trimestru al anului viitor, după ce vor fi obținute aprobările necesare de la acționarii Nokia și de la autorități.

 

Loading

Comments

comments